incirli tatlı

İncirli tarifler denenecekler arasında doğrudan ilk sıraya yükseliyor listemde. Tarif Şaziye Hanım‘a ait. Mutlaka bir gün dinlendirip tüketin, ilk pişitiğinde kek kısmı sertçe oluyor ama dinlenince kreamnın yardımıyla sertlik gidiyor, şahane oluyor. Aynen anlatımıyla aktarıyorum.

MALZEMELER:

2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
10 tane kuru incir
1 su bardağı ceviziçi
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ (borcamı yağlamak için)

Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı

  1. Cevizleri iri olacak şekilde çekin veya bıçakla doğrayın.
  2. İncirleri 15 dakika ılık suda bekletip, küçük küçük doğrayın.
  3. Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar (mikserle 5 dak.) çırpın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip 1 dakika daha çırpın.
  5. İncir ve cevizleri ekleyip karıştırın. Tereyağıyla yağlanmış borcama dökün. (Pişireceğiniz borcam en az 7-8 cm derinlikte olmalı, yoksa üzerinde krema ekleyecek yer kalmaz.)
  6. 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. (yumurtalı olduğu için çok çabuk kızarıyor, hemen çıkarmayın iyice kızarıp, pişmesini bekleyin) Çıkarıp ılınmaya bırakın.
  7. Kreması için; süt,yumurta, un ve şekeri çırpın, karıştırarak pişirin.
  8. 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirip tereyağını ekleyin.
  9. Karıştırarak yağı eritin. 10 dakika bekletip, ılınmış olan tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilim dilim keserek servis yapın.

14 Comments

  1. Bu nefis bir tatlı bende de benzeri var.Benimkinden tek farkı nescafe ile ıslatıyorum.Ellerine sağlık..Mutlaka denenmesi gereken bir tatlı..

  2. Merhaba,
    Bu tatlıyı hep merak eder dururum ama denemek kısmet olmadı.Sizinki de güzel görünüyor.Elinize sağlık
    Sevgiler

  3. secilcigim incirli kekin muhtesem olmus canim senin sayfana her heldigimde tariflerini mutlaka deneyecegim diye buyuk bir istahla aliyorum canim hepside birbirinden guzel tariflerinin ustelik cok istah kabartici gorunuyorlar.
    gecenlerde aldigim etimekli pastani gece gece yaptim birgun sonrasina hazirdi 🙂 cokkkk nefis oldu cok begendiler.
    ellerine saglik gormek istersen sayfamda yayina koydum:)
    ellerin dert gormesin canim benim cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.

  4. Bu tatlıyı sitemde denenecekler listesine aldim, yaz için cok hoş görünüyor:) eline saglik, sitene daha once ugramadim mi acaba? cok begendim, sevgiler emel

  5. Seçil Hanım incirli pastanızı denedim.Harikaaaaa,möhteşemm.resmen lezzet patlaması.Sadece kremasını farklı yaptım.Üzerinede tarçın ekledim.Sizde denemelisiniz:)Tarif için teşekkür ederim.Zaten sitedeki bütün tarifler harika 10 puan…

  6. Seçil hanım sitenizin yeni şekli çok güzel oldu dün günüm vardı incir tatlınızla beraber yeşil mercimek salatasını kase şeklindeki patates salatasını katmer poğaçayı çikolatalı kurabiye tarifinizi yaptım steniz ve tarifleriniz çok güzel hiç tutmayan birtarifiniz olmadı ellerinize sağlık.

  7. incirli kek tarifiniz cok güzel gözüküyor.elinize sağlık.borcam demişsiniz ya hangi boyu kullandınız yazabilirmisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.